Categorieën en beoordelingscriteria

Met de Splash Awards willen we vooral Drupal-serviceproviders en gebruikers die buitengewone dingen doen in de spotlight brengen.

De Splash Awards worden uitgereikt in de volgende categorieën. Over het algemeen moeten de projectinzendingen vorig jaar zijn gepubliceerd. Freelancers en kleine bureaus kunnen zich net zo uitgedaagd voelen om cases in te dienen als gevestigde of grote bureaus.

De projecten moeten goed worden beschreven en de beschrijvingen moeten kort en helder zijn want onze jury moet veel inzendingen doornemen.

Design & UX

De categorie voor projecten waarin met name gekeken wordt naar dat wat zichtbaar is voor de eindgebruiker: UX, visual en motion design. Het ontwerp is van hoge kwaliteit, past bij de doelgroep en ondersteunt de boodschap die moet worden overgebracht.

E-commerce

Deze categorie verwijst naar websites die het primaire doel hebben om producten en diensten online te verkopen. Webshops of e-commerce omgevingen kunnen ook als apart onderdeel van een groter platform worden ingediend.

Enterprise

Projecten uit het bedrijvengebied, b.v. B. corporate websites of individuele bedrijfsapplicaties worden in deze categorie gehonoreerd.

Gezondheidszorg

Zorgprojecten vallen in deze categorie.

Non-profit

In deze categorie eren we projecten die in het leven zijn geroepen voor de non-profitsector, b.v. B. voor een vzw of ander niet-commercieel project.

Onderwijs

Onderwijs wordt hier in de breedste zin van het woord bedoeld, zodat alle projecten waarin onderwijs centraal staat in deze categorie vallen. Bijvoorbeeld betaalde e-learningomgevingen.

Overheid

Deze categorie omvat platforms die zijn ontwikkeld voor de overheid en voor openbare instellingen. We maken geen onderscheid tussen lokale, regionale en landelijke overheidsprojecten.

Publishing / Media

Online magazines en platforms, die in wezen de snelle en regelmatige publicatie van inhoud reguleren, vallen in deze categorie.

Social / Community

Deze categorie omvat interne en externe sociale (zakelijke) netwerken en communities, maar ook projecten die gericht zijn op “nieuw werken”, waarbij de integratie met het intranet en het gebruik van het “wisdom of the many”-principe een rol spelen.

Tools / apps

Op zichzelf staande diensten of tools die in een online omgeving worden gebruikt vallen in deze categorie. Innovatieve tools of apps waarbij bedrijfsprocessen worden vertaald naar een online omgeving. Zonder deze tools loopt de bedrijfsvoering gevaar; ze zijn bedrijfskritisch. De tool of applicatie kan onderdeel zijn van een online omgeving of platform, maar wordt op zichzelf beoordeeld.